…Containing all the various branches of cookery; directions for roasting, boiling and made dishes, also for frying, broiling, stewing, mincing, and hashing. The different methods of dressing poultry, game, and fish, and of preparing soups, gravies, cullices, and broths, to dress roots, and vegetables, and to make all sorts of pies, puddings, pancakes, and fritters; cakes, puffs, and biscuits; cheesecakes, tarts, and custards; creams and jams; blanc mange, flummery, jellies, and syllabubs. The various articles in candying, drying, preserves, and pickling; the preparation of hams, tongues, bacon, and of made wines and cordial waters. Directions for carving. XVI/274 S. Text, 1 gefalt. Frontispiz sowie 12 Tafeln, 1 Blatt Verlagsanzeigen, J. Scatcherd, London 1797, 8°, Leder d. Zeit, vord. Gelenk teilw. geplatzt, hinteres Gelenk gebrochen und d. hintere Deckel lose, Einband stark berieben, Leder am hinteren Deckel mit ca. 4 cm2 Fehlstelle, Buchblock weitestgehend sauber und gut erhalten, die Verlagsanzeichen am Ende d. Buches wohl unvollständig ** Erste Ausgabe
Sehr seltenes frühes Kochbuch mit beschäd. Einband, sonst erstaunlich gut erhalten